Όταν η εκκλησία απαγορεύει στα παιδιά τη μπάλα... και ζητάει και τα ρέστα!

Όταν η εκκλησία απαγορεύει στα παιδιά τη μπάλα... και ζητάει και τα ρέστα!
Απίστευτα πράγματα... εν έτη 2022... Όχι μόνο απαγορεύουν τη μπάλα αλλά θέλουν τα ρέστα!
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ:
Προς διευκρίνιση της από 02-06-2022 προηγούμενης ανακοίνωσης του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου ως έχων έννομο συμφέρον επί της πλατείας Πατρ. Αθηναγόρα, επισημαίνεται πως το περιεχόμενο της προγενέστερης ανακοίνωσης περί απαγορεύσεως του ποδοσφαίρου στη πλατεία της Εκκλησίας προέκυψε κατόπιν έντονων παραπόνων και χρόνιων και αλλεπάλληλων διαμαρτυριών: τόσο των ιδιοκτητών των παρακείμενων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίοι παρεμποδίζονται καθημερινά κατά την παροχή των υπηρεσιών τους με τον ενδεδειγμένο γι αυτούς τρόπο όσο και των θαμώνων αυτών (τουριστών και ημεδαπών) αλλά και των πιστών του Ιερού Ναού οι οποίοι ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα αφού αμέτρητες φορές έχουν γίνει άθελά τους στόχος από αδέσποτες μπάλες, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες όπου η κίνηση στην πλατεία είναι αυξημένη σημαντικά. Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε θερμά τους επιβλέποντες τα ανήλικα τέκνα τα οποία δραστηριοποιούνται στην πλατεία όπως σεβαστούν τα δικαιώματα και των λοιπών πολιτών και θαμώνων της πλατείας Πατρ. Αθηναγόρα, ώστε αυτή τελικά να ανήκει και εν τοις πράγμασι σε όλους.
Αυτό ήταν και παραμένει το πνεύμα της προηγούμενης ανακοίνωσης του Ιερού Ναού σε αντίθεση με όσα κατά διαστρεβλωτικό τρόπο αναφέρθηκαν από ορισμένες δημοσιογραφικές πηγές και ιδιαίτερα από τον «δημοσιογράφο» κ. Δημήτριο Σκουλούδη μέσω της Ραδιοφωνικής του εκπομπής στον ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης όσο και από την σελίδα «Χανιά - Παράπονα - Καταγγελίες», γνωστού κοινωνικού μέσου, τις προηγούμενες μέρες, χωρίς έστω έναν ελάχιστον κόπο διασταύρωσης προκειμένου να ακουστεί και η άλλη άποψη. Με την παρούσα ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός καθιστά σαφές ότι ζήτησε τον περιορισμό του ποδοσφαίρου και όχι των παιδιών. Η Εκκλησία παραμένει πάντα ανοιχτή για όλους ανεξαιρέτως και ειδικά για τα παιδιά. Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Ο Ιερατικός Προϊστάμενος Πρωτ. Ευτύχιος Γ. Πετράκης
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 97,1:
Θεμιτά τα παράπονα των μαγαζιών για το ποδόσφαιρο στη πλατεία. Θεμιτό να πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εν λόγο πλατεία. Θεμιτό όμως δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ "παπάς" να απαγορεύει να κάνουν οτιδήποτε τα παιδιά. Η πόρτα της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ έγραφε: "Απαγορεύεται". Αν ο εν λόγο "παπάς" ήθελε να προστατεύσει όπως αναφέρει τους καταστηματάρχες και ενδεχομένως την εκκλησία; θα μπορούσε πολύ απλά να γράψει: "Παρακαλούμε τα παιδιά να παίζουν προσεχτικά και να σέβονται τους ανθρώπους που κινούνται και κάθονται στη πλατεία". Όμως ο "παπάς" σε ρόλο "σερίφη" θέλησε να απαγορεύσει.
Από πότε η πλατεία ανήκει στον "παπά"; Αν ο "παπά" Ευτύχης Πετράκης είχε διαβάσει καλά τα μαθήματα του στην εκκλησιαστική σχολή θα γνώριζε πολύ καλά ότι ο Χριστός και η θρησκεία μας ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ. Η θρησκεία μας "αγκαλιάζει" και συζητάει. Συζητάει και με όμορφο τρόπο λύνει τα όσα προβλήματα προκύπτουν. Τακτικές "σερίφη" στη πόλη αυτή δεν περάσανε και δεν θα περάσουν ποτέ. Ούτε από "παράγοντες" ούτε από "παπάδες". Μπορούσε τόσο απλά και όμορφα να ζητήσει να είναι προσεχτικά τα παιδιά, να κάτσει να τους συζητήσει αν τόσο τους ενοχλεί η ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο. Αντί να ζητήσει συγνώμη ο εν λόγο "παπάς" και να πει ότι έγινε λάθος στην διατύπωση και άλλο ήθελε να πει ζητάει και τα ρέστα; Δυστυχώς από τον δημοσιογράφο με τα εισαγωγικά δεν θα πάρει ρέστα.
Υ.Γ Οι καταστηματάρχες δεν χρειάζονται "δικηγόρο" ή "σερίφη" μπορούν να βρουν το δίκιο τους με όμορφο τρόπο όσον αφορά τη μπάλα.
Υ.Γ2) Το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου είναι παράδειγμα προς μίμηση σε αντίθεση με τις πρακτικές του εν λόγο "παπά".
Υ.Γ3) Από πότε ανήκει η πλατεία σε εσάς κύριε Πετράκη;
Σκουλούδης Δημήτρης Δημοσιογράφος Αντέννα Δυτικής Κρήτης - Κόσμος της Ενημέρωσης
Enter
back to top

ΕΤΑΝΑΠ

ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.